lauantai 10. maaliskuuta 2012

Unipäiväkirja I

Näin viime yönä unta, että istuin siskoni, Vilijonkan (TODELLA hämmentävää) ja minun autokoulun opettajani kanssa autossa tarkkailemassa erinäisten autojen, junien ja lentokoneiden kolareita ja millaisia vahinkoja niistä syntyi. Näin, kuinka poliisiauto heitti kuperkeikkaa ja meni aivan ryttyyn osuessaan maahan.
   Uneni loppui siihen, että saavuimme lentävällä ambulanssilla paikkaan, jossa vanha vartija (sellainen harmaantunut herrashenkilö) teki kuolemaa, istui tuolilla ja soitti selloa. Surulliset, dramaattiset sävelet kaikuivat tilassa - joka muuten oli täynnä vanhoja kirjoja - kunnes vanhus kuoli, musiikki loppui ja minä heräsin.
   Hämmentävää kuin soppakauha.

Näen usein unia, jotka ovat todentuntuisia, kummallisia ja välillä täysin psykoja. Esimerkkinä toimii uni, jonka näin puoli vuotta sitten, mutta muistan sen vieläkin todella selvästi.
   Unen idea oli se, että oli mahdollista vaihtaa käden osia muiden ihmisten kanssa. Käsivarret pistettiin poikki ranteesta ja keskeltä olkavartta. Uudet osat kiinnitettiin kehoon olkavarresta ompelemalla ja ranteesta polttamalla ja ylimääräiset käsien osat saattoi säilöä jääkaappiin. Unessa minulla oli miehen kädet ja muistan, kuinka katsoin suuria kämmeneniäni. Todella hullu uni siis, voitte vain kuvitalla sitä hämmennyksen määrää kun heräsin aamulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti