lauantai 10. maaliskuuta 2012

Rakkautta ensi silmäyksellä

Elänkö syödäkseni, vai syönkö elääkseni? Mielenkiintoinen kysymys, johon en osaa vastata muuten kuin näin: mitä väliä, kunhan nautin siitä.

Elämäni suurin rakkaus, ruoka, siis syveni entisestään tänä päivänä vierailtuani viikinkiravintola Haraldissa. Söin jumalaisen ruoka-annoksen, joka oli vielä upeasti tarjoiltukin: erilaisia kasviksia varrastettuna taottuun pikarimalliseen miekkaan, salaattia, hilloketta ja kaunis savikipollinen sienikastiketta. Annoksen nimi oli Finnborgin kasvismiekka ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille.
   Alkupalassakaan ei ollut moittimista: kovaa varrasruisleipää ja voisulaa. Kuulostaa ehkä hurjalta, mutta yllättävän maukasta se oli.




"Viikinkimiekassa kypsennettyjä kasvimaan antimia kera viikinkien kilpiperunoiden, torvisienistä keitettyä kastia ja savuchilillä maustettua Peltolan tilan kirnuvoita, kasvimaan viheriäisiä ja marinoitua tomaattia, Waldorffin ruhtinaan punajuurisalaattia ja savumantelirouhetta sekä mustikkaista sipulihilloketta." Eikö kuulostakin upealta? Ah, unelmien täyttymys! Hyviä syöminkejä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti