sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Vahvuudesta

http://www.nitrorecords.com/files/36/survive_cover_full.jpg
Minua ihmetyttää suuresti, miten jotkut ihmiset ovat niin paljon vahvempia kuin toiset, henkisellä tasolla siis. Nämä ihmeelliset ihmiset selviävät mistä vain, menevät läpi vaikka harmaan kiven, eivät hetkahda pienistä... - Siinä missä toiset itkevät sitä, etteivät heidän täydellisen onnelliset vanhempansa antaneetkaan niin suurta viikkorahaa, kuin olisivat toivoneet.
   Mahtava esimerkki vahvasta ihmisestä on musiikkimaailman nero, sanataituri ja ikuinen ihailuni kohde Freddie Mercury. Siinä missä monet muut menettäisivät elämänhalunsa käpertyen itseensä saadessaan tietää kuolevansa piakkoin aidsiin, kirjoitti Mercury ehkä tunnetuimman Queenin kappaleista ja veti (niin kauan kuin vain kykeni) upeita keikkoja ja paiski studiossa töitä viimeiseen asti. Ihailtavaa vahvuutta ja taistelutahtoa!

"Whatever happens, I'll leave it all to chance.
Another heartache - another failed romance.
On and on...
Does anybody know what we are living for?
I guess I'm learning
I must be warmer now..
I'll soon be turning, round the corner now.
Outside the dawn is breaking,
But inside in the dark I'm aching to be free!"
"The Show must go on!
The Show must go on!
Ooh! Inside my heart is breaking,
My make-up may be flaking
But my smile, still, stays on!"

"I'll face it with a grin, I'm never giving in!
On with the show!"
 ...joitain parhaita kohia kappaleen lyriikoista. Saa ainakin minulle itselleni aina kylmä väreet aikaiseksi tuo kappale.

Mutta vahvuus: onko se elämäntapa, synnynnäinen kyky, vaiko elämän myötä hankittu ominaisuus? Entä mistä johtuu se, että eri ihmiset kestävät eri verran elämän kolhuja? Silloin kun toinen sinnittelee hyvin alkoholisti-isän, masentuneen äidin ja koulukiusaamisen kanssa, makaa toinen kotona vakavasti masentuneena yhden epäonnistuneen parisuhteen vuoksi.
   Vahvat ihmiset ovat ihailtavia ja usein heillä on paljon elämänkokemusta ja sen vuoksi he ymmärtävät hyvin toisten murheita. On tietysti niitäkin vahvoja ihmisiä, jotka ovat saavuttaneet vahvuuden sillä, että ovat muuttuneet tunnekylmiksi, kyynisiksi ja itsensä muiden yli nostaviksi ihmisiksi. Tällaisia ihmisiä en minä ainakaan arvosta.

Niin tai näin, itse olen ainakin tämän pienen elämäni aikana huomannut, että aina ei mene nallekarkit tasan, mutta kysymällä "Miksi aina minä?" saa itsensä vain pahemmin masentuneeksi. Olen sitä mieltä, että jokaisen ihmisen tehtävä on yrittää selvitä parhaalla mahdollisella tavalla niillä valmiuksilla, jotka hänelle on suotu. Ja hei, voihan vastoinkäymiset nähdä myöskin kunnian osoituksena: joku siellä pilven päällä luottaa sinun kykyihisi niin paljon, että antaa sinulle näitä haasteita, jotka muokkaavat sinusta vahvemman ihmisen. Olet erikoistapaus, sinun voimiisi uskotaan!

Haastankin lopuksi kaikki pohtimaan, kuka on vahvin ihminen, jonka tunnet? Millä perusteella ja mikä hänestä on tehnyt niin hyvän selviytyjän? Feel free to comment: I'd really like to hear what's in the minds of my readers.
http://cache2.allpostersimages.com/p/LRG/27/2740/RVSND00Z/posters/queen-rock-group-freddie-mercury-queen-in-concert-at-wembley-stadium-london.jpg

2 kommenttia:

  1. Mun mielestä vahvin ihminen, jonka tunnen on lapsuudenystäväni. Se kestää todella paljon ja välillä ihmettelenkin miten se jaksaa ottaa kaiken vastaan niin hyvin. Mutta on ihanaa, että tunnen sen, sillä sen kanssa puhuminen saa mut tuntemaan myös itsenikin vahvaksi : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että tunnet tuommoisen ihmisen! Itsekin tunnen muutaman ja niiden kanssa juttelu aina avartaa maailmaa :)

      Poista